Om oss

När jag och Jonas träffades hade jag min omplacerings tik Lira som då var två år. Vi började tillsammans med jaktträningen med Lira och lärde oss en massa om träningsformen, samt provformen för stående fågelhundar. Genom att åka runt och titta på prov och prata med kunnigt folk samt hänga med på träningar lärde vi oss ännu mer.

Allt eftersom startade vi på jaktprov och började även träna viltspår och startade på spårprov och tyckte detta var en rolig aktivitet att hålla på med.

Med tiden började takarna om att para Lira ta form och sagt och gjort så parade vi Lira. Hon fick en kull på fem valpar (vapenkullen). Tokiga som vi är behöll vi varsin valp (Sixten & Doris), vi gick mycket kurser och startade på fältprov och meriterade dom i både viltspår och jaktprov samt på utställningar.

Med tiden fortsatte våra avelsplaner och Doris parades. Då utökades även vår kennel och hundantalet härhemma.

Vi föder upp Weimaraner i en liten skala. Vi har kullar enbart när vi känner att det kan tillföra rasen något och när vi tror att det är något vi själva kan ha nytta av i framtiden. 

Idag har vi fyra hundar. Puma 10 år, Irma 7 år, och Ella 6 år och Lilly 15v. Alla våra hundar är meriterade på fältprov och är även meriterade i viltspår.

Jonas är färdigutbildad viltspårs domare och vi håller viltspårskurser.

Både jag och Jonas jagar aktivt med våra hundar och har haft jägarexamen i ca 12 år. Eftersom Weimaranern är en mångsidig ras så jagar vi både klövvilt och fågel med våra hundar. Vi använder också dom vid eftersök på skadat vilt.

När vi inte jagar så tränar vi hundarna och kör en del kickbike då vi tycker det lämpar sig bra som fys och konditionsträning.

För att komma i kontakt med oss kan ni ringa eller mejla på :

Katarina Hansson 0704-973747, katarinaperss80@hotmail.com

Jonas Hansson 0704-863706, jonas7805@hotmail.com